sl Slovenščina

 

Zadnje srečanje 13. generacije AmCham Young Professionals v letošnjem letu bo namenjeno pogovoru z dvema izjemno uspešnima in aktivnima liderjema, ki sta ustvarila mednarodno konkurenčni slovenski podjetji in poskrbela, da znanje in razvoj ostajata v Sloveniji.

Srečali se bomo s Stojanom Petričem, predsednikom nadzornega sveta Kolektorja in Tonetom Strnadom, ustanoviteljem družbe Medis, ki ju druži strokovnost, delavnost, izjemna kariera, trdna volja, načelnost in neposredni prostop do reševanja problemov. V slovenskem prostoru sta pustila pomemben podjetniški pečat in stopila med najbolj vplivne menedžerje v Sloveniji.

 

Stojan Petričuniverzitetni diplomirani ekonomist, je svojo kariero zapisal družbi Kolektor na čelu katere je bil 20 let. V času njegovega vodenja je družba Kolektor postala globalni ponudnik komponent v avtomobilski industriji, razširila programe izven avtomobilske industrije ter osvajala druge kontinente. Danes je predsednik nadzornega sveta skupine Kolektor, od leta 2015 pa tudi častni konzul Južne Koreje v Sloveniji.

Tone Strnad, magister farmacije, je leta 1989 ustanovil mednarodno farmacevtsko podjetje Medis, ki danes zagotavlja inovativna zdravila bolnikom v 17 evropskih državah. Poleg podjetja Medis je Tone Strnad ustanovil ali pomagal ustanoviti več drugih podjetij. Za svoj prispevek slovenski farmaciji je leta 2020 prejel Minařikovo odličje, najvišje farmacevtsko priznanje v Sloveniji, za podpiranje slovenske kulture pa Ravniharjevo plaketo, visoko priznanje Zveze kulturnih društev Slovenije. Je predsednik nadzornega odbora Slovensko-nemške gospodarske zbornice. Skupaj s sodelavci je ustanovitelj nagrade International Medis Awards for Medical Research, ki se podeljuje v 9 evropskih državah.

 

Svojo prijavo na dogodek oddajte s klikom na povezavo PRIJAVA.

PRIJAVA

Vabilo velja za udeležence 13. generacije AmCham Young ProfessionalsTM. Prosimo za potrditev udeležbe. V kolikor se dogodka ne boste uspeli udeležiti, pošljite sporočilo na young@amcham.si.