sl Slovenščina

Na naslednjem srečanju 11. generacije AmCham Young Professionals bomo gostili Nj. Eksc. Adriana Pollmanna, veleposlanika Zvezne republike Nemčije v Ljubljani (Laibach) Slovenija, in mag. Ajšo Vodnik, generalno direktorico AmCham Slovenija in podpredsednico AmChams in Europe. Govorili bomo o povezavah med diplomacijo in poslom.

 

Od avgusta 2020 dalje veleposlanik Zvezne republike Nemčije v Ljubljani (Laibach) Slovenija, po modelu delitve delovnega mesta. Mesto veleposlanika si deli z ženo, Natalie Kauther.

Nj. Eksc. Pollmann je svojo kariero začel kot vodja oddelka za pravne in konzularne zadeve in ataše za kulturo na Nemškem veleposlaništvu v Lizboni. Kasneje je bil referent na oddelku za Iran na Zveznem zunanjem ministrstvu in udeleženec programa za diplomate „Transatlantic Diplomatic Fellowship“ na ameriškem zunanjem ministrstvu, Washington, ZDA. Pred prihodom v Slovenijo je bil vodja delovne skupine za Sirijo in Libanon na Zveznem zunanjem ministrstvu. Nj. Eksc. Pollmann je študiral pravo v Mainzu, Nemčija, in Rimu, Italija. Opravil je tudi pripravo za opravljanje funkcij visokega uslužbenca na zunanjem ministrstvu.

 

Ajša Vodnik je 14 let delala v medijih, najprej kot novinarka, nato kot glavna urednica in televizijska voditeljica, pri 29 letih pa je kot solastnica začela zagonsko podjetje postavitev slovenske televizijske postaje. Po petih uspešnih letih je televizijo prodala in zapustila medije, v tem času je vodila več kot 300 intervjujev in pogovorov z vrhunskimi posamezniki iz sveta politike in posla. Pogovarjala se je z Billom Clintonom in generalom Collinom Powellom.

Ajša je magistrirala iz komunikologije in managementa. Trenutno je generalna direktorica Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji – AmCham Slovenija. Izvoljena je bila za podpredsednico AmChams in Europe, krovne organizacije, ki združuje 45 AmChamov iz 43 evropskih in evro-azijskih držav in s tem za dve leti v Sloveniji prevzela sedež organizacije.

Ajša Vodnik je soavtorica platforme AmCham Young.

 

Vabilo velja za udeležence 11 generacije AmCham Young ProfessionalsTM. Prosimo za potrditev udeležbe. V kolikor se dogodka ne boste uspeli udeležiti, pošljite sporočilo na young@amcham.si.