sl Slovenščina

Dva posameznika, ki premikata meje v glavah in v svetuZa 9. generacijo AmCham Young Professionals bosta prva gosta v letu 2019 talentirana liderja iz Slovenije, ki nastopata na mednarodnem odru. Velik del karierne poti hodita po tujini, sta ambiciozna in strastna v tem, kar počneta. Dominka Švarc Pipan je študirala in delala v tujini, po 12 letih dela in življenja v tujini pa se je vrnila v Slovenijo. Obvlada mednarodno pravo, bila je obraz in komentar arbitražnega postopka med Slovenijo in Hrvaško. Pred kratkim je kot državna sekretarka na Ministrstvu za pravosodje Republike Slovenije stopila novim izzivom naproti. Žiga Vavpotič je hiperaktivec med mladimi poslovnimi liderji. Izzive išče na funkciji predsednika upravnega odbora Outfit7. Ob pogledu na njegov CV bi mu zagotovo pripisali nekaj deset let več. Živi v skladu z načelom »živi in pusti sled«. Njegovo zadnje potovanje je trajalo 16 dni, ko je s 14 letalskimi poleti obiskal 9 držav na 3 kontinentih.

 


 Dr. Dominika Švarc Pipan, Državna sekretarka, Ministrstvo za pravosodje Republike Slovenije


Dr. Dominika Švarc Pipan je doktorica politoloških znanosti (Univerza v Ljubljani), magistra javnega mednarodnega prava (London School of Economics) in univerzitetna diplomirana pravnica (Univerza v Ljubljani).


Pred imenovanjem na mesto državne sekretarke na Ministrstvu za pravosodje je kot samostojna pravna svetovalka sodelovala s slovenskimi in tujimi državnimi organi, organizacijami ter korporacijami, zlasti na področjih mednarodnega humanitarnega prava, človekovih pravic, mednarodnega kazenskega prava, gospodarskih in investicijskih arbitraž ter regulacije na področju blockchain tehnologij. Med letoma 2014 in 2016 je bila zaposlena na tožilstvu Mednarodnega kazenskega sodišča za nekdanjo Jugoslavijo.


Aktivna ostaja v akademskih vodah, kot gostujoča predavateljica med drugim sodeluje z NATO-vim Centrom odličnosti za boj proti terorizmu v Ankari ter Inštitutom za varnostne in razvojne politike v Stockholmu. V slovenskih in tujih publikacijah je objavila več kot petdeset znanstvenih in strokovnih prispevkov ter predavala na preko 120 mednarodnih konferencah.

Žiga Vavpotič, predsednik upravnega odbora, Outfit7


Žiga Vavpotič je predsednik upravnega odbora, Outfit7, lastnik podjetja Globaldreamvision, soustanovitelj Zavoda Ypsilon, socialnega podjetja Simbioza Genesis, ABC podjetniškega pospeševalnika in drugih projektov. Diplomiran ekonomist (UN), univerzitetni diplomirani politolog, smer mednarodnih odnosov, in magister sociologije je avtor knjig Moja sr(e)čna knjiga, Moja žepna sr(e)čna knjiga in Srčna knjiga mojega življenja.


Bil je pobudnik številnih projektov, med drugim projekta Simbioz@ (nagrada Državljan Evrope, Evropski parlament, Nacionalna nagrada za mladinski projekt, nominacija za nagrado UN population award). Žiga je prejemnik številnih nagrad za mednarodno dejavnost, med drugim ga je UNESCO ASP Net nagradil s častnim naslovom Unescov glasnik. Leta 2014 sem bil imenovan za enega izmed 100 pionirjev novega evropskega gospodarstva, The Purpose Economy.


Rdeča nit njegovega življenja je sodelovanje. Zanimajo ga poslovni svet, družbena odgovornost in socialno podjetništvo v prepletu s štirimi temami: ljudje, človekoljubje, družba in odgovornost. Redno bere, včasih piše, moderira, mediira in predava. »Zaznamujejo nas knjige, ki jih preberemo, in ljudje, ki jih srečamo« je eno od vodil Žige Vavpotiča.


Kdaj in kje?


Četrtek, 17. januar 2019,


od 17.00 do 19.00.


Kristalna palača (BTC) – 2. nadstropje, Ameriška ulica 8, Ljubljana.


Vabilo velja za udeležence 9. generacije AmCham Young ProfessionalsTM. Prosimo za potrditev udeležbe. V kolikor se dogodka ne boste uspeli udeležiti, pošljite sporočilo na young@amcham.si.


Prijava:
 

AmCham HeroesPartner zdravih prigrizkov: