sl Slovenščina

 Na 'Ta veseli dan kulture', 3. decembra 2020, bosta z nami mag. Violeta Bulc, inovatorka, inženirka, podjetnica, nekdanja evropska komisarka in kustosinja ekocivilizacije, in pater dr. Karel Gržan, duhovnik, teolog, pridigar, pisatelj, filozof in doktor literarnih ved. Z gostoma se bomo pogovarjali o človeku, kako se znajde in razvija v vseh svojih vlogah. Človek, učitelj in učenec. Voditelj, agent spremembe. Globalni državljan, njegove pravice in dolžnosti. Humanist, raziskovalec vere in misli. Z gostoma se bo pogovarjala Urška Kajtner, kadrovska specialistka in vodja transformacije v farmacevtski družbi Roche in AmCham top potencial leta 2020. 

Mag. Violeta Bulc, inovatorka, inženirka, podjetnica, nekdanja evropska komisarka in kustosinja ekocivilizacije


Po študiju na Fakulteti za elektrotehniko, smer računalništvo in informatika, je odšla v ZDA in na univerzi v San Franciscu (Golden Gate University) magistrirala s področja informatike. Leta 2004 je v Sloveniji diplomirala še na Poslovni šoli IEDC Bled. Kot podjetnica in svetovalka na področju razvojnih strategij za podjetja, lokalne skupnosti in regionalne razvojne agencije je leta 2000 ustanovila podjetje Vibacom, hiša poslovnih rešitev. Razvila in registrirala je novo, tudi nagrajeno metodo za pospeševanje poslovnih sistemov. Leta 2010 je prejela priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za projekt InCo gibanje – gibanje za inovativne preboje.V vladi pod vodstvom premierja Mira Cerarja je vodila Službo za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v mandatu 2014-2019 pa je bila Evropska komisarka za promet.Verjame v človeka in v njegovo ustvarjalno moč. Verjame v evolucijo in izjeme, ki spreminjajo njen tok. Uči se od življenja, ki ji vedno znova dovoli vpogled v svoje nove dimenzije.

Pater dr. Karel Gržan, duhovnik, teolog, pridigar, pisatelj, filozof in doktor literarnih ved


Karel Gržan je magister teologije in doktor znanosti s področja literarnih ved. Pri 18 letih je vstopil v red bratov kapucinov, kjer je verjel v izročilo sv. Frančiška in želel svoje življenje posvetiti revnim in nemočnim. Kot duhovnik in kaplan v več župnijah na širšem Štajerskem je odgovarjal na stiske časa in ljudi, ki so vstopili v njegovo življenje. Ukvarjal se je tudi s problematiko zasvojenosti in ustanovil Don Pierinovo komuno za odvisnike in pozneje odvisnice.Pater Karel Gržan je vse prej kot običajen duhovnik. Doktor literarnih ved veliko piše, izdal je že več kot 30 knjig, predvsem o medčloveških odnosih, pa tudi o arheologiji. Življenje je posvetil razdajanju: revnim, nemočnim, trpečim, odvisnikom. Za leto dni se je podal na cesto, v brezno trpljenja. V eni svojih knjig, 'Le kaj počne bog v nebesih, ko je na Zemlji toliko trpečih', se sprašuje: Kakšen Bog dopušča, da trpi na milijarde ljudi, kakšen Bog je to, če sploh je? 


PRIJAVA ZOOM:Vabilo velja za udeležence 11 generacije AmCham Young ProfessionalsTM. Prosimo za potrditev udeležbe. V kolikor se dogodka ne boste uspeli udeležiti, pošljite sporočilo na young@amcham.si. 


AmCham Heroes