sl Slovenščina

Kako postanemo sami svoj največji zaveznik ali kaj imata skupnega dobitnica olimpijske medalje in vrhunski poslovni lider?Na prvem srečanju 10. generacije AmCham Young Professionals se bomo podali v svet športnih in poslovnih uspehov, zagnanosti, predanosti in močne volje. Svoje bogate izkušnje bosta z nami delila Sara Isaković, še vedno prva dama slovenskega plavanja, dobitnica srebrne olimpijske kolajne in podjetnica, ter Tomaž Lanišek, Knauf Insulation, uveljavljen poslovni lider ter 1. AmCham top potencial leta & podpredsednik Sveta guvernerjev AmCham Slovenija.Z gostoma se bomo pogovarjali o izzivih, ki jih prinaša uspeh na športnem in poslovnem področju, o ciljih, ki te ženejo naprej, in o moči pozitivne psihologije. Sara Isaković je najuspešnejša slovenska plavalka, dobitnica srebrne olimpijske kolajne na Olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008. Po zaključku bogate športne kariere je svoje poslanstvo našla v raziskovanju delovanja možganov in psihologiji učinkovitosti in uspešnosti (‘performance psychology’). Po končani diplomi na univerzi Berkeley in magisteriju v San Diegu se je začela Sara ukvarjati z mladimi športniki, piloti ter poslovneži, ki jim pomaga izvesti optimalen nastop v stresnih situacijah. Iz ZDA se je nato preselila v Dubaj, kjer je delala kot pripravnica na oddelku za psihologijo letalske družbe Emirates Airlines. Tam je ustvarila svoj program mentalnega usposabljanja za pilote letalskih družb, s katerim želi uvesti zdravo delovno okolje za pilote, kjer se bodo počutili samozavestno. Po kratkem vmesnem postanku še na Norveškem se je zdaj vrnila v Slovenijo, njeno poslanstvo pa je psihologijo približati športnikom, poslovnežem in pilotom, ter jo razložiti na praktičen, zabaven in dostopen način. Del njene prakse je pozitivna psihologija, saj verjame v trening pozitivnega psihološkega stanja in v aktivacijo čustev za fit možgane.

Tomaž Lanišek, Knauf Insulation, je univerzitetni diplomiran ekonomist in magister ekonomskih znanosti, ki je opravil tudi študij MBA poslovnih ved na univerzi Drury v ZDA. Na svoji poklicni poti je opravljal različne funkcije, deloval je na področju nabave, prodaje in poslovodenja v podjetju Goodyear Dunlop Sava Tires, skupini Knauf Insulation pa se je pridružil leta 2013. V tem obdobju je slovenski Knauf Insulation postal slovenka gazela in globalni razvojni center skupine Knauf Insulation. Tomaž Lanišek je tudi plesalec, gasilec in fotograf, ki je svoje slike že večkrat razstavljal tako doma kot v tujini. Tomaž je tudi prvi AmCham top potencial leta in trenutni podpredsednik Sveta guvernerjev AmCham Slovenija. Vključen je v številna poslovna interesna združenja, kjer nastopa kot ambasador pozitivnih vrednot v poslovnem svetu.


Kdaj in kje?


Sreda, 25. september 2019,


od 18.00 do 20.00.


Kristalna palača (BTC) – 2. nadstropje, Ameriška ulica 8, Ljubljana.


Vabilo velja za udeležence 10. generacije AmCham Young ProfessionalsTM. Prosimo za potrditev udeležbe. V kolikor se dogodka ne boste uspeli udeležiti, pošljite sporočilo na young@amcham.si.


Prijava:


AmCham Heroes:


Partner zdravih prigrizkov: