sl Slovenščina


 


 


 Dragi člani AmCham Young Leaders Cluba,

naše zadnje “uradno” srečanje pred poletnim oddihom bo priložnost, da se podamo v svet eksperimentalne fizike, v svet posla in prodaje, v svet uspešnih globalnih znamk. Naš gost bo Mark Pleško, ustanovitelj in direktor družbe Cosylab.

 

Pri 25 letih je doktoriral iz jedrske in kvantne fizike, nato naredil še MBA iz managementa, sodeloval je pri odkritju, kjer se materija spremeni v antimaterijo, danes pa Mark Pleško vodi družbo Cosylab, ki je zrasla v mednarodno podjetje z več kot 180 zaposlenimi in je vodilna na svetu na področju krmilnih sistemov za jedrske pospeševalnike, vesoljske teleskope, fuzijske elektrarne in za protonsko terapijo raka. Bil je tudi balkanski prvak v smučanju na vodi.

 

Pridružite se nam na popotovanju med znanostjo in poslom!  

“Za nekatere sem high-tech podjetnik, za druge ekscentrik, ki živi v majhni vasici na Krasu. V resnici se samo trudim najti ravnotežje v življenju med delovnim uspehom, kvalitetnim časom z družino in nekaj malega zase.”

Mark Pleško
direktor in ustanovitelj Cosylab

Mark Pleško, ustanovitelj in direktor družbe Cosylab Mark Pleško je doktoriral iz fizike jedra in osnovnih delcev. Je ustanovitelj in direktor družbe Cosylab, poleg tega pa je še direktor podjetij Tehnodrom in Letrika Sol. Je tudi član upravnega odbora švicarske družbe AAT, predsednik upravnega odbora Inštituta Jožef Stefan, predsednik Inženirske akademije Slovenije, član upravnega odbora Društva za promocijo in tehnično kulturo (ZOTKS) ter član Programskih svetov Fakultete za računalništvo in informatiko ter Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani. Je tudi svetovalec na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Je prejemnik nagrade Evropskega društva za fiziko za nadzorne sisteme v eksperimentalni fiziki ter gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.


Kdaj in kje?


Četrtek, 9. maj 2019,


od 17.00 do 19.30,


Cosylab, Gerbičeva ulica 64, Ljubljana.


Prijava: