sl Slovenščina

Podjetništvo ni vedno mačji kašelj. Pogosto slišimo zgodbe o uspehu, ne pogovarjamo pa se o začetkih, ko zgodbe še niso zgodbe, in ko so možnosti za neuspeh toliko večje. Kako so težave reševali naši sogovorniki, kako so se borili sami s seboj in kaj je zanje pomenil prvi uspeh?

torek, 8. junija 2021, ob 16.30 se bomo o poteh vzponov in padcev pogovarjali z našimi gosti, Borutom Markljem, ehrana, Tino Štrubelj, Nelipot, in Primožem Rojacem, IURALL.

Pogovor bo usmerjal dr. Peter Merc, Lemur Legal.

 

PRIJAVA:

Dogodek bo potekal v živo. V primeru, da bo prijav v živo več, kot dovoljujejo prostor in smernice NIJZ, velja načelo »first come, first served«.

 

GOVORCI:

Borut Markelj – solastnik in direktor podjetij 5logic d.o.o. in Trilogic d.o.o. Glavno storitev podjetja Trilogic predstavlja storitev ehrana.si, največji spletni portal za naročanje hrane na dom v Sloveniji, z več kot 250.000 registriranimi uporabniki in 500 ponudniki prehrane. Družba 5logic se ukvarja z razvojem celostnega logističnega sistema za upravljanje flote dostavnih vozil na poziv AlpacaFleet.com. Logistični sistem je zasnovan za uporabo na področju transporta oseb, pripravljene hrane ali dostave paketov, kjer algoritem skrbi za optimalno razporejanje flote v realnem času med mnogimi prevzemnimi in dostavnimi lokacijami. Borut je prvo podjetje ustanovil z dvema kolegoma takoj po uspešno zaključnem študiju elektrotehnike. V obeh podjetjih je opravljal različna dela, od programiranja, marketinga in prodaje, do vloge direktorja podjetja.

Tina Štrubelj – energična podjetnica in lastnica podjetja ISTOST d.o.o. in blagovne znamke NELIPOT. Tina je v nekaj letih zgradila odlično podjetniško zgodbo in postavila odlično ekipo. Razvili so več kot 20 kozmetičnih produktov, katerih poslanstvo je jasno – da so tako naravni, da jih lahko poješ. Glavni partner je Spar Slovenija, kjer so Nelipot dezodoranti prvi v tej kategoriji. Letos so okrepili sodelovanje z dvema spletnima trgovcema, ki sta prisotna na skupno več kot 90 trgih po celem svetu!

Primož Rojac – ustanovitelj in direktor platforme IURALL.  “Ne‌ ‌želim‌ ‌postati‌ ‌odvetnik,‌” je Primož vedno‌ ‌odgovarjal,‌ ‌a‌ ‌je na‌ ‌koncu‌ ‌v‌ ‌odvetništvu‌ ‌preživel več‌ ‌kot‌ ‌10‌ ‌let.‌ ‌Kot‌ ‌pravnik‌ ‌je spoznal‌ ‌različne‌ ‌odvetniške‌ ‌prakse,‌ ‌nobena‌ ‌pa‌ ‌ni‌ ‌bila‌ ‌skladna‌ ‌z‌ ‌njegovo vizijo‌ ‌pravne‌ ‌pomoči.‌ ‌Zato se je odločil‌ ‌zamenjati‌ ‌pravno‌ ‌prakso‌ ‌za‌ ‌pravni‌ ‌posel‌ ‌in‌ ‌ustanovil‌ ‌IURALL,‌ ‌ki‌ ‌omogoča‌ ‌takojšen‌ ‌in‌ ‌pregleden‌ ‌najem‌ ‌odvetnika‌ ‌s‌ ‌pravim‌ ‌znanjem‌ ‌in‌ ‌izkušnjami,‌ ‌od‌ ‌kjerkoli‌ ‌in‌ ‌kadarkoli,‌ ‌ki dodeli‌ ‌pravo‌ ‌delo‌ ‌pravemu‌ ‌strokovnjaku.‌ ‌ Zanimajo‌ ‌ga prihodnost‌ ‌prava,‌ ‌uporaba‌ ‌tehnologije‌ ‌ter‌ ‌dizajna‌ ‌za‌ ‌zagotavljanje‌ ‌ravno‌ ‌dovolj‌ ‌pravnih‌ ‌storitev‌ ‌ob‌ ‌pravem‌ ‌času‌ ‌in‌ ‌povečevanje‌ ‌pravne‌ ‌varnosti.‌ ‌Vesel‌ ‌je,‌ ‌da‌ ‌lahko‌ ‌soustvarja ‌digitalno‌ ‌transformacijo‌ ‌panoge‌ ‌ter‌ ‌gradi ‌most‌ ‌med‌ ‌uporabniki‌ ‌in‌ ‌pravom.‌

Se vidimo!

 

Prireditve v dvoranah

Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se lahko od 15. 5. 2021 javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, cepljenju ali prebolelem covidu 19 (PCT pogoj). Spoštovanje pogoja PCT je v odgovornosti obiskovalca, ki se udeleži javne kulturne prireditve.

Dokazila niso potrebna za mlajše od 18 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oz. skrbniki.

V dvoranah je na voljo toliko sedežev, kot je ob dogodku dovoljeno skladno z odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom ter ob upoštevanju navodil in priporočil NIJZ.

Kaj je PCT pogoj?

Javne kulturne prireditve se lahko skladno s trenutno veljavnim Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 63/21 s spremembami) udeležijo le končni uporabniki pod pogojem, da imajo:

 

 1. dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR ali testom HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,2. dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je preteklo od prejema:- drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni,- prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni ali cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,

  – odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni,

  3. dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev ali

  4. potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev,

  5. dokazilo iz 3. ali 4. točke tega odstavka in dokazilo, da so bile v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma začetka simptomov cepljene z enim odmerkom cepiva iz 2. točke tega odstavka, zaščita pa se vzpostavi z dnem cepljenja.

 

Dokazila o testiranju se upoštevajo, če so bila izdana v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Ruski federaciji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike.

Obiskovalce prosimo, da ob obisku upoštevajo priporočila in navodila NIJZ:

  • Nošenje zaščitne maske je obvezno.
  • Spoštujte varnostno razdaljo (vsaj meter in pol).
  • Ne dotikajte se oči, nosu in ust ter upoštevajte higieno kašlja in kihanja.
  • Razkužite si roke pred vstopom v dvorane, blagajno in galerijo.
  • V dvorane vstopajte posamično.
  • Izstopajte od prve vrste nazaj in od začetka vrste proti sredini.
  • Na prireditvah, kjer sedežni red ne velja, zasedajte le neoznačene sedeže.
  • Garderobe niso na voljo. Oblačila lahko odložite na sosednji sedež.
  • Priporočamo, da plačila opravite brezgotovinsko.
  • Obiščite nas samo brez bolezenskih znakov