sl Slovenščina

Združene države Amerike so eno največjih in najbolj produktivnih gospodarstev na svetu.

Za Evropo predstavljajo enega najpomembnejši gospodarski partnerjev. Kaj pa za Slovenijo?

Bo Transatlantski prostotrgovinski in investicijski sporazum (TTIP) spremenil pravila igre na svetovnem trgu? Kakšne posledice bo prinesel za slovensko gospodarstvo? Kako lahko Evropa zopet postane bolj zanimiva za ameriške investicije in podjetja?

AmCham Poslovni zajtrk bo potekal v okviru investicijske in razvojne konference U.S. – SLOVENIA BUSINESS BRIDGE. V Sloveniji tokrat prvič gostimo dva izjemna gosta iz ZDA. Pridružite se nam v petek, 18. oktobra 2013, od 8.00 do 9.45, Hotel Slon, dvorana Kavarna, Slovenska 34, Ljubljana.

Gosta AmCham Poslovnega zajtrka bosta:

človek, ki ga je ameriška televizijska mreža CNBC označila za enega vodilnih strokovnjakov za globalne finančne tokove in enega najboljših poznavalcev transatlantske ekonomije,

gospod Joseph P. Quinlan, glavni direktor in vodilni strateg pri U.S. Trust – Bank of America Private Wealth Management, ki bo predstavil raziskavo »The Case for Investing in Europe«

in

gospa Elena Bryan, višja predstavnica za trgovino pri misiji Združenih držav Amerike za Evropo, za katero pri AmCham EU pravijo, da je zagotovo ena tistih, ki ima pomembno vlogo in pregled na področju pogajanj in pri poteku Transatlantskega prostotrgovinskega in investicijskega sporazuma (TTIP).

Uvodni govor bo imel Joshua M. Harris, Vodja političnega in ekonomskega oddelka, Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji.

Pogovor bo vodil Blaž Jakič, AmCham Top Potential leta 2013.

More information about U.S.-Slovenia Business Bridge and registration at www.businessbridge.si