sl Slovenščina


AmCham Slovenija vas vljudno vabi na AmCham Poslovni zajtrk:


Vpetost Slovenije v mednarodno okolje 


Pridružite se nam v torek, 25. septembra 2018, od 8.30 do 10.00, Hotel InterContinental, Slovenska cesta 59, Ljubljana.


Naši gostje bodo:


Susan Danger, generalna direktorica, AmCham EU

Nj. Eksc. Paolo Trichillo, italijanski veleposlanik v Sloveniji 

Dr. Božo Cerar, nekdanji veleposlanik Slovenije v ZDA 

Valter Leban, član uprave, Kolektor Group

Dr. Matej Avbelj, izredni profesor za evropsko pravo, Fakulteta za državne in evropske študije Odgovore bosta z gosti iskala mag. Nataša Briški, nekdanja dopisnica iz ZDA ter ustanoviteljica in urednica, Metina lista, ter mag. Jurij Giacomelli, direktor, Giacomelli media. 


TEME:


V povezanem in soodvisnem svetu so edina stalnica spremembe. Kako se jim prilagajamo v Sloveniji? Kakšna je naša vloga? Bo svetovni gospodarski in politični sistem kos vsem pretresom? 


Transatlantski odnosi pred izzivi nestabilnosti in znaki protekcionizma na obeh straneh Atlantika. Je transatlantsko zavezništvo na preizkušnji? Globalna povezanost je potrebna za rast in razvoj. Slovenija na poti rasti potrebuje zaveznike – katere? 


Globalna gospodarska rast – do kod bo vztrajala? Je lahko trgovina katalizator nestabilnosti v svetu? 
"Z globalno povezanostjo in pravimi pogoji je Slovenija lahko država za referenčna podjetja. V našem podjetju smo z vzpostavitvijo vzorčnega poslovnega modela dokazali prav to – da smo referenčni in da se da s pravim pristopom premikati meje. Prav ta pristop že prinaša rezultate v naši neposredni geografski bližini, saj naš poslovni model že uvajamo v sosednjih državah."Iztok Klančnik, generalni direktor, Selectium Adriatics d.o.o.PRIJAVE: 


Udeležba na AmCham Poslovnem zajtrku


Za člane AmCham Slovenija je udeležba na Poslovnih zajtrkih brezplačna, velja pa naslednje določilo: za patrone do 3 osebe, za kategorijo corporate do 2 osebi, za kategorijo entrepreneur do 1 oseba, za kategorijo non-profit 1 oseba na petih Poslovnih zajtrkih v letu. Dodatnim udeležencem – članom zaračunamo ½ kotizacijo v višini 25 EUR + DDV. Kotizacija za nečlane je 50 EUR + DDV. Izjema so veleposlaniki, namestniki veleposlanikov ter zaposleni v državni upravi. Odpoved udeležbe do 24 ur pred dogodkom. V primeru neudeležbe brez odpovedi vam bomo žal zaračunali kotizacijo.