sl Slovenščina

 

 

Spoštovani člani in prijatelji AmCham Slovenija!

Vljudno vabljeni na AmCham Poslovni zajtrk

Umetna inteligenca: Popolna revolucija, koristna tehnologija, trend ali le “buzzword”?

 

AmCham Poslovni zajtrk bo potekal:

TEMATIKE:

  • Umetna inteligenca nas spremlja na vsakem koraku. Kako jo posamezniki, gospodarstvo, družba in država uporabljajo za razvoj? Kakšne bodo posledice za tiste, ki je ne bodo uporabljali?
  • Kakšne spremembe se obetajo na področju zakonodaje in kako bodo vplivale na posel?
  • Umetna inteligenca ni bližnjica do znanja, je pa orodje, ki nam pomaga reševati kompleksne probleme. Zakaj nekaterim vzbuja nelagodje?
  • Kako naj se spremeni izobraževanje in kakšna znanja ter kompetence potrebujemo, da bomo znali umetno inteligenco uporabiti v lastno dobro?

 

GOVORCI:

 

Primera uporabe umetne inteligence v gospodarstvu bosta predstavila dr. Primož Cigoj, direktor, PC7, in Gregor Kovačič, izvršni direktor, področje za digitalno poslovanje in izkušnjo stranke, Zavarovalnica Triglav.

Poklic, ki povezuje znanje, inovativnost in odnose ter pomembno sooblikuje prihodnost, je učiteljski poklic. Na AmCham Poslovnem zajtrku bomo razglasili nosilko naslova UČITELJICA LETA 2024, ki jo izbiramo v okviru iniciative ‘Učitelj sem! Učiteljica sem!’ in ki bo prihodnje leto Slovenijo zastopala tudi na svetovnem izboru Global Teacher Prize.

Verjamemo, da so prav učitelji in učiteljice s pravo podporo lahko glasniki izboljšav šolskega sistema in sooblikovalci kompetenc prihodnosti.

Več o iniciativi in izboru si lahko preberete TUKAJ.

Pogovor o prednostih in izzivih umetne inteligence bosta vodila dr. Ada Guštin Habuš, direktorica AmCham YOUng, in Jure Tepina, odgovorni urednik spletnih vsebin, POP TV, in vodja digitalnih vsebin, CME Adria.

 

Družili se bomo v sredo, 8. maja 2024, od 9.00 do 10.45 v hotelu InterContinental, Slovenska cesta 59, Ljubljana.

 

Prijavite se lahko prek povezave na vabilu, ki ste ga že prejeli po elektronski pošti. Tisti, ki vabila niste prejeli in vas dogodek zanima, nam lahko pišete na office@amcham.si.

 

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku s simultanim prevodom v angleški jezik.

 

*V primeru, da bo prijav več kot dovoljuje prostor, velja načelo prvega “first come, first served”