sl Slovenščina

Vljudno vabljeni na AmCham Poslovni zajtrk

Tujci da ali ne, to ni več vprašanje. Vprašanje je, kako?

Odprimo družbo, um in srce.

TEMATIKE: 

Slovenija je lahko majhna ali ravno prav velika država. Odločitev, kaj od tega želimo biti, je povezana s tem, ali bomo znali voditi odprto zunanjo politiko ter aktivno in enakopravno sodelovati z državami in mednarodnimi organizacijami.

Enako pomembno je, na kakšen način bomo znali odpreti svojo družbo tujcem. Po eni strani ljudem, da se bodo pri nas počutili zaželeni, da bodo pri nas delali, ustvarjali in s tem omogočali delovanje družbe in gospodarstva. Trendi v Sloveniji so namreč jasni – rekordno nizka brezposelnost, staranje prebivalstva, nižja rodnost, odhajanje talentov. Po drugi strani pa odpiranje družbe tujim investitorjem, ki prinašajo znanje, razvoj, priložnosti in delovna mesta.

Uspešni bomo le v primeru konkurenčnosti, stabilnosti in predvidljivosti gospodarskega, ekonomskega in družbenega okolja. Odpreti pa moramo tudi družbo, um in srce ob spoštovanju tradicije, slovenske kulture in jezika ter ob razumevanju, da nas različnost bogati.

 

GOVORCI:

 

 

Pogovor bo vodila  mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica, AmCham Slovenija in podpredsednica, AmChams in Europe. Kot ključni poslušalec se nam bo pridružil Jernej Česen, SVP of Distribution & BI in Generalni direktor Ekipa 2.

 

AmCham Poslovni zajtrk bo potekal v živo, s prenosom v virtualno okolje. Tokrat se bomo družili v petek, 21. aprila 2023, od 9.00 do 10.30 v Hotelu InterContinental, Slovenska cesta 59, Ljubljana. Poskrbeli bomo za zanimivo vsebino, interaktivno druženje in pristno izkušnjo. Dogodek je namenjen članom, prijateljem, podpornikom in partnerjem AmCham Slovenija ter diplomatskemu zboru.

 

PRIJAVA ONLINE UDELEŽBE 

 

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku s simultanim prevajanjem v angleščino.