sl Slovenščina

Po dveh nepredvidljivih letih smo pričakovali, da se bo svetovno gospodarstvo rešilo iz primeža izzivov, ki jih je povzročila pandemija, vendar je v znamenju geopolitičnih konfliktov in vojne v Evropi v leto 2023 vstopilo v še večji negotovosti.

Vljudno vas vabimo na AmCham Poslovni zajtrk

Kaj leto 2023 prinaša slovenskemu gospodarstvu?


TEMATIKE:

Gospodarstvo v leto 2023 vstopa v znamenju številnih izzivov: ohlajanje in stagnacija gospodarske rasti, dvig dolgoročnih obrestnih mer, visoka inflacija, energetska kriza na čelu z rekordno visokimi cenami elektrike v evroobmočju, vprašanje dobavnih verig in boj za talente.

Slovenija je, kot izvozno naravnano gospodarstvo, skupaj z Evropo v veliki negotovosti, ki lahko pomeni previdnost in tveganja ter tudi priložnosti. Kako lahko postanemo konkurenčni tako pri poslovanju kot pri privlačnosti za investitorje in delovno silo?


 

GOVORCI:


 

Pogovor bo vodil mag. Žiga Vižintin, Svetovalec uprave Pokojninske družbe A. Pridružil se nam bo tudi dr. Peter Wostner, sekretar, Urad RS za makroekonomske analize in razvoj ter urednik Umarjevega poročila o produktivnosti, ki nam ga bo na dogodku tudi predstavil.

 


 

UDELEŽBA:

 Tokrat se bomo družili v petek, 20. januarja 2023, od 9.00 – 10.30 v hotelu Exe Lev, Vošnjakova ulica 1, Ljubljana. Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku.

Dogodek je namenjen članom, prijateljem, podpornikom in partnerjem AmCham Slovenija ter diplomatskemu zboru. Več o pogojih prijave in udeležbe TUKAJ.

 

Zahvaljujemo se Patron članom AmCham Slovenija, da so nam omogočili izvedbo dogodka.