sl Slovenščina

Si res lahko privoščite, da ne veste dovolj o TTIP – »Transatlantic Trade and Investment Partnership«, najpomembnejšem prostotrgovinskem sporazumu in investicijskem partnerstvu o katerem tečejo intenzivna pogajanja med EU in ZDA?

Če Čezatlantsko trgovinsko in investicijsko partnerstvo uspe, bo spremenil pravila igre za posameznika, podjetja, Slovenijo, EU, ZDA in svet. Višja gospodarska rast, nova delovna mesta, manj birokracije, ukinitev carinskih dajatev in povečanje izvoza. Povprečnemu evropskemu gospodinjstvu bi se letno prihodki povečali za 545 €. S poenotenjem standardov bodo podjetja dodatno zniževala stroške. Enotni produkti in storitve za trg, ki v tem trenutku ustvarja 4 trilijone medsebojne trgovine, dolgoročno pa za cel svet.

To je le nekaj koristi, kaj pa dileme, ki jih prinaša- če uspe- ta zgodovinski sporazum? Geografsko poreklo hrane, kmetijstvo, zdravstvo, varnostni in okoljevarstveni standardi.

V torek, 6. maja, od 8.30 do 10.00, vas vabimo v hotel Slon, Slovenska c. 34, Ljubljana na AmCham Poslovni zajtrk in aktivno razpravo s predstavniki slovenskega gospodarstva, države, kandidati za evropske poslance in diplomati.

Posebni gostji bosta

Elena Bryan, višja predstavnica za trgovino misije ZDA pri Evropski uniji, ki ima po navedbah AmCham EU pomembno vlogo pri pogajanjih in odličen pregled na področju TTIP.

in

Nj. Eksc. dr. Anna Elisabeth Prinz, veleposlanica Zvezne republike Nemčije v Republiki Sloveniji.

Pogovor bo povezoval Luka Vesnaver, Direktor Svetovanje – Transakcijske storitve, PwC.Prosimo, da svojo udeležbo nujno potrdite najkasneje do ponedeljka, 5. maja 2014 (do 10. ure) TUKAJ

Za člane AmCham-a je udeležba brezplačna, velja pa naslednje določilo: za patrone do 3 osebe, za kategorijo corporate do 2 osebi, ostali za 1 osebo. Dodatnim udeležencem – članom zaračunamo ½ kotizacijo v višini 25 EUR + DDV. Kotizacija za nečlane je 50 EUR + DDV. Odpoved udeležbe do 24 ur pred dogodkom. V primeru neudeležbe brez odpovedi vam bomo žal zaračunali kotizacijo.Dogodek bo potekal v angleškem jeziku, brez prevoda. Več informacij na www.amcham.si ali office@amcham.si

Pokrovitelj: