sl Slovenščina

“Od zavez in ambicij k akciji”, odmeva s 27. konference Združenih narodov o podnebnih spremembah (COP 27). Zato gremo od zavez k akciji tudi mi. V AmCham Komisiji za trajnostno rast vas vabimo, da se nam pridružite na AmCham Fokusu z naslovom Trajnost, edina možna strategija. Kaj lahko dosežemo, če sodelujemo kot ekipa, gospodarstvo, banke in oblikovalci zakonodaje.

  • Trajnost je globalna strategija, načela ESG pa novo merilo uspeha in konkurenčna prednost na podjetniški, družbeni in državni ravni.
  • Ambicija Evrope je, da postanemo podnebno nevtralna celina do 2050 in vzor ostalim regijam. Kako ambiciozni smo v Sloveniji?
  • Smo v času sprejemanja globalnih zavez na COP 27, v pričakovanju EU zakonodajnega paketa “Pripravljeni na 55”, v pričakovanju novih standardov nefinančnega poročanja in nove podnebne zakonodaje v Sloveniji. Kakšne zelene premike v tem času dela gospodarstvo?

V središču AmCham Fokusa bo soodvisnost med različnimi deležniki za zeleni prehod. Predstavnike podjetij, bank in oblikovalce zakonodaje bomo vprašali kako sodelujejo, kakšni so njihovi dosežki v kontekstu dekarbonizacije, kakšni so koraki naprej in kje vidijo še dodatne možnosti za dosego cilja zelenega prehoda in dekarbonizacije?

Z nami bodo:

Pogovor bo povezovala Mojca Markizeti, direktorica za ESG in trajnostni razvoj v oddelku Audit & Assurance, Deloitte Central Europa in sopredsedujoča AmCham Komisiji za trajnostno rast.

Pogovor bo potekal v živo v NLB CIP, Trg republike 2, Ljubljana. Število mest na dogodku je omejeno, zato se prijavite čimprej. Udeležbo prosimo potrdite s prijavo zgoraj.