sl Slovenščina

Dobitnik Nobelove nagrade, eden od vodilnih okoljevarstvenikov in pretekli podpredsednik ZDA, spoštovani Al Gore je bil povabljen v Ljubljano s strani gospoda Tomaža Lovšeta, predsednika AmCham. Gore je zagovornik tem, katere podpirati tudi AmCham, kot na primer okolje, zelene ekonomije, boljša in bolj razvita družba ter tudi bolj napredne ZDA. Gore je človek, ki vidi priložnosti v času krize ter je človek z veliko osebnostjo ter še večjim srcem. Vse to je ponovno je dokazal v humanitarni kampanji, katero je organiziral Diners Club Slovenije.

Odziv na naš posebni dogodek je bil izjemen. Več kot 350 gostov je uživalo ob predstavitvi Al Gora. Poleg njih je bilo na dogodku prisotnih več kot 100 zlatih maturantov, prejemnikov Zoisove štipendije ter nedavno nagrajenih študentov. Še posebej smo hvaležni tistim članom, ki so sponzorirali mize za njihove goste in tudi finančno podprli dogodek ter s tem omogočili tako visoko udeležbo.

Vemo, da smo dosegli želeno ter skupaj z našimi gosti postavili nekatere probleme v ospredje. Opazili smo tudi, da so nekateri odločevalci v slovenskem gospodarskem in političnem prostoru začeli bolj vigorozno podpirati naše poglede. Ponosni smo tudi, da smo s tem dogodkom uspeli stkati nove družbene povezave in nove poslovne priložnosti.