sl Slovenščina

V času globalizacije ter velike medsebojne odvisnosti in povezanosti moramo biti odprti za različne poglede ter načine razmišljanja.

Ponosni smo, da se nam bo na tokratnem srečanju, pridružil kitajski veleposlanik H.E. Zhang Xianyi, ki nam bo predstavil kulturo azijskega načina razmišljanja.

Srečanje bomo nadaljevali z delavnico, ki jo bo vodila mag. Nastja Mulej, predavateljica De Bonovih metod Šestih klobukov.

Delavnica Šest klobukov razmišljanja za generiranje svežih idej vseh udeležencev

Na delavnici generiranja idej s pomočjo orodja Šest klobukov razmišljanja bomo preizkusili usmerjen, sistematičen način razmišljanja, pri katerem vsi sodelujoči razmišljajo samo v eno – isto smer naenkrat. Naučili se bomo in tudi takoj v praksi uporabili, kako samo deliti informacije (ki jih poznamo in ki jih potrebujemo) ter stališča ostalih, kako samo generirati ideje, kako jih izbrati in šele po tem vrednotiti. Poudarek na delavnico bo na t.i. zelenem klobuku, pod katerim razmišljamo o vseh možnostih, poteh, načinih, ki se jih lahko spomnimo, kako in zakaj na ideje reagirati pozitivno, kako graditi na idejah drugih in kako samih sebe ne omejujemo.