sl Slovenščina

Zgodbica namesto uvoda.

Naključno srečanje na Čopovi:

 

Rok: »Laura, Urška živijo, kako sta?«

Urška in Laura: … v mimohodu, pomahata s telefonom v rokah in enoglasno pozdravita…

«Ooo, živijo Rok. Super, hvala, ampak RES FUL bizi, zamujava na naslednji sestanek. Se kej vidmo no, pošlji na Viber kdaj si free…« …

in izgineta za ovinkom.

Zveni znano? Porast uporabe digitalnih orodij, delo na daljavo, družbena omrežja. Občutek imamo, da brez konstantne priklopljenosti in informiranosti zamujamo življenje, trende, napredek. Kako vpetost tehnologije v vsako poro naših življenj in njena prekomerna raba vplivata na storilnost in učinkovitost tako v organizacijah kot tudi v vsakdanjih življenjih? Ali sta 6 in 8-urni delavnik mit ali dosegljivi resnici? Kakšna so realna pričakovanja najprodornejših delodajalcev in kako se mladi talenti spopadajo s pastmi fleksibilnega delovnega časa ter delom preko svojih zmožnosti?

To se teme, ki jih bomo naslavljali na naslednjem srečanju z Lauro Smrekar, Competo in Rokom Gumzejem, Logout. Z njima se bo pogovarjala Urška Kajtner, Loftware NiceLabel in AmCham top potencial 2020.

Še Rokovo sporočilo: “Svet ustavi se, Urška in Laura rabita pavzo!”

Laura Smrekar, univ. dipl. sinologinja, partnerka in direktorica komuniciranja, Competo

Svojo strast je prepletla z delom. Kot partnerka v kadrovski družbi si prizadeva za soustvarjanje boljše prihodnosti dela. Rada odpira tabu teme, redno ozavešča o izzivih in priložnostih na trgu dela in procesih zaposlovanja. Je tudi direktorica in skupaj z možem soustanoviteljica zavoda Vitae+ Za življenje po športni karieri, katerega cilj je opolnomočiti vrhunske športnike med zaključkom športne kariere ter prehodom v nadaljnje življenje in delo. Že osmo leto pro-bono sodeluje v projektu finančnega opismenjevanja Mladi in denar.

 

Rok Gumzej, dipl. soc. ped., svetovalec, Logout

Svetovanja zasvojenim in čezmernim igralcem video iger učinkovito prepleta s poznavanjem gamerskega sveta. Izvaja individualne in skupinske obravnave mladostnikov. V prostem času ustvarjalec video igralskih vsebin, “let’s play-ov” in občasno tudi livestream-er različnih iger (npr. League of Legends, RDR2, enkrat tudi Fortnite). Pogosto udeleženec, občasno pa tudi aktivni soustvarjalec gaming dogodkov po Sloveniji in navdušenec nad uspešnimi slovenskimi e-športniki.

 

Urška Kajtner, pravnica, HR Business Partner, Loftware NiceLabel in AmCham top potencial leta 2020

Po poklicu pravnica, po klicu srca pa humanistka, humanitarka in ljubiteljica oliv. V podjetju NiceLabel (Loftware) kot HR Business Partnerka nastopa v vlogi promotorke dobrih idej, projektov in kadrovskih praks. Rada gradi spoštljive odnose in podpira pogumne ekipe. V naslednjem življenju bo antropologinja ali pa morda psihoterapevtka, v tem življenju pa svoj prosti čas namenja humanitarnim projektom, vodi dobrodelne debate, soustvarja otroške zgodbe in vse znanje prenaša na nove generacije. Za svoje dosežke je bila nagrajena z nazivom prostovoljka leta 2020. Je aktivna članica AmCham-a, zagovornica načela enakosti in oseba, ki jo lahko vedno pocukate za rokav in povabite na kavo!