sl Slovenščina

 

V torek,  18. 4. 2023 je potekalo srečanje AmCham Business Leaders Book Club, ki ga za članice in člane BLC organiziramo v partnerstvu s Harvard Business Review Press. Tako s pogovori v nekoliko sproščeni atmosferi odpiramo teme, ki so pomembne za našo poslovno skupnost, za družbo, za svet.

Tokrat smo na pogovor povabili Davida Zupančiča, mladega zdravnika infektologa na bolnišničnem infekcijskem oddelku in avtorja knjižne uspešnice Življenje v sivi coni, ki je nastala v času pandemije covida-19.  Avtor o dogajanju v času pandemije nekoliko humorno, a strokovno pripoveduje in obenem odpira etična in življenjska vprašanja.

Na številnih dogodkih je bila naša poslovna skupnost enotna glede kriznega stanja slovenskega zdravstvenega sistema in da bo v prihodnje več pozornosti potrebno nameniti reorganizaciji zdravstvene mreže ter procesov, več vlagati v digitalizacijo- na podlagi zadostnih in kvalitativnih vnosov/podatkov ter posodobiti izobraževalni proces. Specializant infektologije in spletni vplivnež pa nam je ob tej priložnosti zaupal svoj pogled:

»Vsi izzivi in težki časi, ki nas potiskajo ob rob zmogljivosti, od katerih se občasno sesedemo, zjokamo, očitamo sami sebi, pa kaj mi je bilo, da sem se spravil v to!?, nas oblikujejo, gradijo, utrjujejo in vodijo do občutka pravega (četudi ne pri priči očitnega) veselja. Če ti je v življenju glavni cilj, da boš srečen, se lahko trudiš na vse pretege, pa nisi naredil ničesar. Sreča pride sama od sebe, pride zraven. Pride z občutkom, da ima to, kar počneš, smisel.«

 

Z avtorjem se je pogovarjala Vida Dolenc Pogačnik, direktorica operative in mednarodnega sodelovanja.