sl Slovenščina

 

V AmCham Slovenija smo v sklopu AmCham Business Leaders Cluba, na predlog mladih iz platforme AmCham Young, v letu 2021 pilotno predstavili novo iniciativo – nagrado za Poslovne liderje in poslovna liderke leta. Ta je svojevrstna inovacija, saj vedno predstavlja žensko in moško energijo, ne vzpodbuja tekmovalnosti, temveč odličnost in išče odgovore o poslovnem voditeljstvu.

Ob pričetku poletja 2022, smo oznanili drugo generacijo poslovnih liderjev in liderk. Na zmagovalni oder poslovnega liderstva so mladi postavili štiri odlične posameznice in posameznike. Letošnji naziv so si prislužili: Blaž Brodnjak, Aleša Mižigoj, Ana Petrič in Enzo Smrekar. Letos imamo odličen primer ravnovesja različnih energij in tako poudarjamo pomen povezanosti področij za razvoj družbe. Pri vseh pa smo prepoznali naslednje skupne imenovalce: osredotočenost na spremembe, pomemben doprinos družbi, optimističnost, prizadevanje za enakopravnost in občutek za skupnost. 

Na prvi dan pomladi, smo bolje začutili pravo energijo voditeljstva pri dveh od letošnjih nosilcev naslova: Enzu Smrekarju, podpredsedniku za Delikatesne namaze, Donat in internacionalizacijo v Atlantic Grupi ter glavnemu direktorju Atlantic Droge Kolinske, predsedniku Smučarske zveze Slovenija in podpredsedniku Olimpijskega komiteja Slovenije ter Ani Petrič, direktorici Centra starejših Notranje Gorice. 

 

Ana Petrič, direktorica Centra starejših Notranje Gorice:

»Biti direktor ni samo to, da se ti lepo oblečeš pa, da se smehljaš, ampak da prideš in pomagaš, da prisluhneš sodelavcem, stanovalcem in svojcem. Mislim, da če bi delovala samo iz pisarne, ne bi mogla vedeti za njihove želje, zahteve in to sem mi zdi edino prav.«

VEČ

 

Enzo Smrekar, podpredsednik za Delikatesne namaze, Donat in internacionalizacijo v Atlantic Grupi:

»Človek je vedno v ospredju – kot kupec, potrošnik ali sodelavec. Zato prihajamo v obdobje, kjer bosta marketinška in HR funkcija ključni za obstoj organizacije s principom ’employee & consumer centricity’. Posledično to pomeni, da morata biti obe funkciji sestavni del vrhnjega vodstva, če ne že kar na samem vrhu.«

VEČ