sl Slovenščina

 

Srečanje AmCham Business Leaders Cluba (BLC) je postreglo s poglobljenim pogovorom na temo etike, integritete in odločanja v poslovnem svetu. Člani so imeli priložnost poslušati Richarda Bistronga, ki je s svojo pretresljivo in navdihujočo zgodbo poudaril pomen etičnega vodenja v poslu.

Zgodba Richarda Bistronga je pot od podpredsednika za prodajo v mednarodni korporaciji, do preiskave zaradi mednarodnih podkupnin, sodelovanja z US Department of Justice, obsodbe in 14-mesečne zaporne kazni. Sam svojo poslovno pot opiše z:  »A Journey from Corruption to Compliance«.

Po obsodbi je Bistrong začel svetovati na področju etike in skladnosti. Trenutno vodi podjetje Front-Line Anti-Bribery LLC in sodeluje z globalnimi korporacijami, kot so Volkswagen, Microsoft, Novartis, Kraft Heinz in Airbus. Poleg tega nudi izobraževanje tudi pravosodnim organom. Njegovo glavno poslanstvo je spodbujanje etičnega odločanja, pri čemer integriteta nikoli ne sme biti žrtvovana v imenu uspeha. Članom Business Leaders Cluba je tako ponudil unikaten vpogled v svojo zgodbo in predstavil načine za sprejemanje etičnih odločitev.

Na srečanju se mu je pridružila tudi Ruth Steinholtz, avtorica in govornica na temo etične poslovne prakse. V dialogu sta poudarila pomen ozaveščanja in izobraževanja o etičnem ravnanju ter kako ključno je vodenje podjetja na podlagi vrednot in integritete.