sl Slovenščina

 

Od petega do osmega oktobra bo v Sofiji, Bolgariji potekala AmChams in Europe Best Practice Conference 2022, na kateri se bo srečalo več kot 40 predstavnikov iz 28 držav. Glavna organizatorja konference sta AmCham Slovenija- kot sedež krovne organizacije AmChams in Europe, in država gostiteljica AmCham Bolgarija.

Namen konference je delitev najboljših praks in idej ter razprava o izzivih z namenom zagotavljanja najboljših standardov delovanja vseh AmCham organizacij. AmCham skupnost bo ob koncu konference razglasila tudi zmagovalca ACE Creative Network Award, katere cilje je vzpodbuditi celotno mrežo AmCham organizacij k uvedbi inovativnih programov in iniciativ, ki jih v svoje delovanje lahko aplicirajo tudi ostale organizacije. AmCham Slovenija je to nagrado že osvojila v letu 2016 z inovativno platformo Partnerstvo za spremembe, programom inovativnega sodelovanja med zaposlenimi v slovenskem javnem in zasebnem sektorju s ciljem prenosa in uporabe dobrih idej, praks in uporabnih rešitev, ter izmenjave zaposlenih.  Letos smo se ponovno uvrstili med tri finaliste za prestižno nagrado z iniciativo Učitelj sem! Učiteljica sem! Razglasitev zmagovalca bo v petek.

Mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija in podpredsednica AmChams in Europe je ob tem poudarila: »Sreča je srečati kolegice in kolege iz celotne Evrope. Za nas- AmCham Slovenija- pa je seveda tudi odgovornost, saj se trudimo organizirati konferenco na kateri bodo imeli vsi odlično izkušnjo in navdih za še boljše delovanje v svojih državah. AmChams in Europe je ena največjih mednarodnih poslovnih mrež, zares me veseli, da so tematike, ki jih bomo obravnavali povezane z ESG in iskanjem večje povezanosti ter varnosti.«

Nina Marinšek, direktorica zagovorništva AmCham Slovenija in koordinatorka sekretariata AmChams in Europe je povedala: »Eden od glavnih namenov mreže AmChams in Europe je povezovanje in deljenje dobrih praks. Veseli me, da že četrto leto uspešno združujemo AmChame, da uživamo zaupanje in širimo kulturo povezovanja. Nedvomno bo tudi letošnja konferenca v znamenju navdiha, mednarodnega razumevanja in prijateljstva.«

AmCham Slovenija kot sedež organizacije AmChams in Europe, vsako leto organizira dve konferenci za člane evroazijske mreže, eno v ZDA in drugo v eni od držav članic. AmChams in Europe je krovna organizacija 46  AmChamov v 44 državah Evrope in zahodne Azije. Skupaj predstavlja več kot 17.000 ameriških in evropskih podjetij, ki zaposlujejo več kot 20 milijonov ljudi in skupno predstavljajo več kot 1,1 triljona ameriških dolarjev investicij na obeh straneh Atlantika.

Več o AmChams in Europe si lahko preberete TUKAJ.