sl Slovenščina

 

Današnji večer je zasijal v vsej svoji slavnostnosti. Ob 25-letnici delovanja AmCham Slovenija smo v družbi sedanjih in nekdanjih predsednikov AmCham Slovenija, 5 superfinalistov za AmCham Top potencial leta 2024 in članov AmCham Slovenija počastili delovanje ene od najbolj aktivnih mednarodnih poslovnih skupnosti v Sloveniji ter pozdravili prihodnost z razglasitvijo AmCham Top potencial 2024, ki se ga izbira v sklopu programa AmCham Young ProfessionalsTM. Naziv AmCham Top potencial leta 2024 si je po izboru občinstva, komisije in polfinalistov programa prislužil Urh Kovačič, PsyBit. 

AmCham Slovenija si že četrt stoletja prizadeva soustvarjati boljše življenjsko in poslovno okolje v Sloveniji. V vseh teh letih smo oblikovali vrsto programov, ki spodbujajo osebno in poklicno rast naših članov ter širše družbe. Izpostavljamo nekaj ključnih mejnikov:

2010 – začetek delovanja programa AmCham Young ProfessionalsTM

2011 – ustanovitev AmCham Young Leaders Cluba

2011 – začetek programa AmCham Mentor

2011 – prvi Slovenia Business Bridge

2014 – Best of the Best

2014 – organizacija prve poslovne delegacije v Cleveland, Akron in Pittsburgh za člane AmCham Slovenija

2014 – začetek iniciative Partnerstvo za spremembe

2018 – zagon programa AmCham Prvi mentor

2019 – začetek iniciative »Učitelj sem! Učiteljica sem!

2024 – nedavni pomembni mejnik, na katerega smo izjemno ponosni, saj potrjuje našo poslovno odličnost ter uspešno delovanje, je izvolitev mag. Ajše Vodnik za predsednico krovne organizacije AmChams in Europe (ACE).

Večerni dogodek je tako počastil dva pomembna jubileja – srebrni jubilej AmCham Slovenija in sklepno dejanje 14. generacije AmCham Young ProfessionalsTM, programa, ki že 15 let razvija talente in podpira osebni in karierni razvoj liderjev nove generacije. Ponosni smo, da letošnje YOUnge odlikujejo vizionarstvo, inovativnost, vztrajnost pri doseganju ciljev in vodenje z zgledom.

Na današnjem odru se je predstavilo pet superfinalistov, mladih posameznikov, ki izstopajo iz povprečja in imajo »X faktor«: Celina M. Brumec, IBM Slovenija; Rok Travižan, Luna\TBWA, Tea Lobe, SKB Banka; Urh Kovačič, PsyByte; in Ursula Slapnik, NLB.

Naziv AmCham Top potencial leta 2024 14. generacije AmCham Young ProfessionalsTM si je po izboru občinstva, komisije in polfinalistov programa AmCham YOUng prislužil Urh Kovačič.

 

Urh Kovačič svojo neprestano željo po napredovanju in učenju uspešno uveljavlja v podjetniškem svetu, kamor sta ga pritegnila strast in čustva, ki sta s podjetništvom neločljivo povezana. Njegov neizmeren fokus, igrivost in optimizem mu omogočajo, da kar najbolje izkoristi svoje kompetence in z njimi tako v poslovnem svetu kot v družbi ustvarja čim večji doprinos. Rad veliko bere in se druži z ljudmi, ki o nekaterih področjih vedo veliko več od njega. Nepogrešljivi stalnici v njegovem prostem času pa sta šport in družabne igre.

Vsako leto izbrani AmCham Top potencial leta dobi enkratno priložnost izobraževanja na programu Future Leaders Academy, ki jo podari naš partner Center poslovne odličnosti. Akademija je posebej namenjena izstopajočim posameznikom in posameznicam, da svoje kompetence za uspešno vodenje in poslovno odličnost povzdignejo še na višjo raven. Cilj akademije je okrepiti in posodobiti organizacijske in vodstvene spretnosti, spoznati globalne trende, trajnostno poslovanje, nevromarketing ter management inovacij in sprememb. Hvala!