sl Slovenščina

Letos je tudi na AmCham Slovenija volilno leto. Mladi v platformi YOUng bodo volili AmChampions, na redni letni skupščini pa bomo volili nove članice in člane Sveta guvernerjev.

Young Leaders Club je del platforme AmCham YOUng, ki jo sestavljajo 4 programi, Snežna kepa in Young Leaders Club. V samem klubu je 300+ izjemnih poslovnih liderjev mlajše generacije. Tudi oni želijo s svojim zgledom in proaktivnostjo sodelovati in soustvarjati boljšo prihodnost, močno gospodarstvo in visoko kakovost življenja.

Klub ima tri področja delovanja:

  1. povezovanje, poslovno mreženje, izobraževanje, širjenje dobrih praks;
  2. druženje;
  3. snovanje, organiziranje in izvajanje pozitivnih in družbeno odgovornih projektov in iniciativ, kot so Snežna kepaPrvi mentor in AmCham Equals.
Young Leaders Club vodi izvršni odbor imenovan Young Leaders AmChampions, ki ga sestavlja 13 članov, med njimi predsednik, dva podpredsednika, člani in predstavnik Snežne kepe. Člani in članice izvršnega odbora imajo dveletni mandat, ki ga lahko ponovijo.
Letos septembra se izteče mandat izvršnemu odboru Young Leaders Cluba, pod vodstvom predsednika Aljoše Krdžića ter podpredsednikov Nine Pejič in Aleša Celarja. Od danes, 30. junija 2022, do vključno 14. julija 2022 lahko članice in člani Young Leaders Club nominirajo do šest (6) članov ali članic kluba, sebe ali druge. Za več informacij se lahko obrnete na vodjo Young Leaders Cluba, Katjo Čenčur na katja.cencur@amcham.si.

Izmed vseh nominiranih članov in članic boste na volitvah, ki bodo potekale elektronsko od ponedeljka, 22. avgusta 2022, do srede, 31. avgusta 2022, imeli možnost izbrati 12 kandidatov ali kandidatk, za katere bi si želeli, da vas zastopajo v izvršnem odboru.

Tistih 12, ki bo prejelo največ glasov, bo izvoljenih v izvršni odbor Young Leaders AmChampions. Več o pravilniku in delovanju kluba si lahko preberete na povezavi TUKAJ. 

Več o delovanju izvršnega odbora Young Leaders AmChampions si lahko pogledate v intervjuju z aktualnim predsednikom kluba Aljošo Krdžićem, LL.M. (NYU), partnerjem v Odvetniški družbi Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji, na povezavi TUKAJ.