sl Slovenščina

AmCham Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji tudi letos povezuje študijske in poslovne poti skozi program podjetniške šole in pripravništva Student Entrepreneurship and Internship (SEI).

Danes, 10. julija, se začenja edinstven poletni program za študente – Student Entrepreneurship and Internship 2023! V naslednjih dveh tednih se bo 25 ambicioznih študentov iz različnih strokovnih področij, kot so pravo, ekonomija, strojništvo, elektrotehnika, zdravstvene vede, družbene vede, psihologija in biotehnologija, posvetilo izobraževalnemu programu na področju podjetništva, ki povezuje študij s poslom in tako slovenskim študentom omogoča pridobivanje prvih delovnih izkušenj pod mentorstvom, povečane možnosti za zaposlovanje ter hkrati ponudi uvod v razumevanje poslovanja v gospodarstvu.

Letošnji SEI sta z uvodnim nagovorom odprli Phaedra Gwyn iz Veleposlaništva ZDA v Sloveniji ter mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija. Študentje bodo v naslednjih dveh tednih izkusili podjetniški svet in skupaj naredili prve korake. Program zaobjema:

  • Predavanja o podjetništvu in ekonomiji, obogatena s praktičnimi primeri in izkušnjami uspešnih podjetnikov.
  • Terenske obiske podjetij in institucij.
  • Gostujoča predavanja z vodilnimi strokovnjaki.
  • Timsko delo in razvoj prototipa.
  • Mreženje z ambicioznimi sovrstniki in uspešnimi podjetniki.
  • Praktično usposabljanje v izbranih podjetjih, ki so člani AmCham Slovenija.

 

S pomočjo gostov, predavateljev, uspešnih podjetnikov in mentorjev, se bodo študentje spoznali z različnimi orodji in tehnikami s katerimi bodo v skupinah razvijali svoj projekt, ki ga bodo na koncu programa tudi predstavili. Pomemben del programa obsega opravljanje pripravništva pri naslednjih članih AmCham Slovenija: Alfi Green Energy , Lemur Legal, Lenis farmacevtika, Luna \TBWA, Medis, NIL, NLB Lease & GO, NLB Skladi, Odvetniška pisarna Senica, Pivovarna Laško Union, Red Orbit, Roche, Rojs, Peljhan, Prelesnik in partnerji, Sito, Smart Com, Smartis in Triglav Skladi.

Prav tako smo poskrbeli za obisk medijske hiše POP TV, mladi študentje pa se bodo v petek, 14. julija z Avant2Go zapeljali tudi v Inkubator Sežana. Mlade v sklopu poletne šole čaka še predstavitev podjetja Recatalyst in Cosylab, MPhub-a, Gospodarske zbornice Slovenije in Banke Slovenije ter Tehnološkega parka Ljubljana.

 

Posebna zahvala gre NLB CIP, ki so prijazno sprejeli našo podjetniško skupino in jim nudili gostoljubje.