sl Slovenščina

Danes, 11. julija se ponovno začenja program Student Entrepreneurship and Internship 2022!

14 ambicioznih študentov ekonomije, strojništva, družbenih ved, biotehnologije in grafičnega oblikovanja bo del svojih poletnih počitnic namenilo izobraževanju na področju podjetništva. V sklopu programa SEI bodo študentje med 11. in 22. julijem združili študijske in poslovne plati ter teorijo povezali s praktičnim znanjem in novimi izkušnjami.

Letos sta program z uvodnim nagovorom otvorili Jamie Lindler Harpootlian, veleposlanica ZDA v Sloveniji in Ajša Vodnik,  generalna direktorica AmCham Slovenija. Študenti se veselijo raznolikih dejavnosti podjetniške šole in pripravništva, kjer bodo v naslednjih dveh tednih skupaj prehodili naslednje korake:

  • predavanja s področja podjetništva in ekonomije, ki pa bodo obarvana s praktičnimi primeri in z deljenjem izkušenj uspešnih podjetnikov,
  • terenski obiski podjetij in institucij,
  • gostujoča predavanja ter
  • opravljanje pripravništva v izbranih podjetjih, članih AmCham Slovenija.

S pomočjo gostov, predavateljev, uspešnih podjetnikov in mentorjev, se bodo študentje spoznali z različnimi orodji in tehnikami s katerimi bodo v skupinah razvijali svoj projekt, ki ga bodo na koncu programa tudi predstavili. Pomemben del programa obsega opravljanje pripravništva pri naslednjih članih AmCham Slovenija: New Moment, Kolektor, Tehnološki park, NLB Leasing & GO, Parsek, Atlantica Droga Kolinska, Labena, MBills, Mercator, Philip Morris, Be-Terna, Luna TBWA in AmCham Slovenija. Prav tako smo poskrbeli za obiske medijske hiše POP TV, podjetja Juicy Marbles, Razvojnega Centra Novo Mesto, Gospodarske zbornice Slovenije in Banke Slovenije, preko katerih smo udeležencem želeli omogočiti vpogled v širši spekter dejavnosti poslovnega sveta.

Posebna zahvala gre odvetniški pisarni Schönherr Slovenija, pri kateri bodo gostili našo podjetniško skupino.