sl Slovenščina

Mladi gospodarstveniki iz platforme AmCham YOUng smo aktivni državljani in želimo sodelovati v pogovorih s politiko, zato smo oblikovali Snežno kepo, think-tank mladih med 25 in 45 leti starosti, zaposlenih v slovenskih in mednarodnih podjetjih ter javnem sektorju. Smo generator idej, aktiven sogovornik ter predlagatelj konkretnih predlogov, ki bodo omogočili ključne premike v družbi. Druži nas skupna vizija, Slovenija kot prototip države za talente. Ob vstopu v volilno leto 2022 si želimo, da bo le to še bolj zaznamovala kultura dialoga s ciljem, da Slovenija (p)ostane družba z visoko kvaliteto življenja in država s spodbudnim okoljem za talente. Zavedamo se, da bo največji izziv gospodarstva prav v zaposlovanju in pridobivanju pravih ljudi.

Iz Slovenije se je v zadnjih letih izselilo že preveč visoko izobraženih ljudi. Ta trend želimo obrniti. Cilj Snežne kepe 2.0 je spodbuditi soustvarjanje Slovenije, ki bo zgled in prototip talentom prijazne države. V ta namen smo oblikovali dokument Snežna kepa 2.0: Prototip države za talente s konkretnimi ukrepi, ki bodo pomagali obdržati že aktivne talente, prepoznati in aktivirati skrite talente ter pritegniti dodatne talente tudi iz tujine.

Verjamemo, da so to ambicije, ki nas povezujejo in ne delijo. Zavedamo se, da je bitka za talente tek na dolge proge in verjamemo, da so pot do cilja konkretni ukrepi, ki jih predlagamo v Snežni kepi 2.0.

Celoten dokument je dostopen TUKAJ.