sl Slovenščina

Zdravstvo je zagotovo eden najpomembnejših družbenih podsistemov, ključen za kvaliteto življenja in delovanje celotne družbe. V zadnjem času je slovensko zdravstvo ponovno v središču pozornosti slovenske javnosti. Po eni strani kritično pomanjkanje osebnih zdravnikov, številni izzivi glede financiranja sistema in upravljanja zdravstvene infrastrukture, po drugi strani pa napovedana reforma, pri kateri se kot pomembno rešitev omenja tudi digitalno preobrazbo.

Vljudno vabljeni na AmCham Poslovni zajtrk, z naslovom

Digitalna preobrazba slovenskega zdravstva – Kako jo sploh razumemo?


TEMATIKE IN VPRAŠANJA:

– Se zavedamo, da digitalna preobrazba ni čarobna paličica in da je tehnologija vedno le podpora?
– Kako nam lahko izkušnje pri digitalni preobrazbi gospodarstva in podjetja pomagajo pri preobrazbi zdravstva?
– Kakšni so pričakovani učinki digitalne preobrazbe; za zdravnike in zdravstveno osebje, za paciente in za celoten zdravstveni sistem?
– Ali ima digitalna preobrazba podporo vseh deležnikov, ki delujejo v zdravstvu?
– Kako motivirati zaposlene v zdravstvenem sistemu, da bo digitalna preobrazba zdravstva res uspešna?
– Kakšne so dobre prakse iz tujine in kaj se lahko iz njih naučimo?

 

GOVORCI:


 

E-oskrba in nacionalni klicni center za uporabnike zdravstvenega sistema – primera dobre prakse v Sloveniji na področju e-rešitev v zdravstvu bo predstavil Peter Pustatičnik, vodja eZdravja in eOskrbe, Telekom Slovenije.

 


 

UDELEŽBA:

 Tokrat se bomo družili v torek, 28. marca 2023, od 9.00 – 10.30 v Austria Trend hotelu Ljubljana, Dunajska c. 154, Ljubljana. Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku, z angleškim prevodom.

 

Hvala AmCham Komisiji za zdravstvo in kakovost bivanja in podpornikom za znanje in podporo, da omogočajo delovanje in izmenjavo dobrih praks.