sl Slovenščina

14. generacija programa AmCham Young Professionals je obiskala naše HERO podjetje, Atlantic Droga Kolinska, ki je del Atlantic Grupe. Slednja ima v lasti kar 20 blagovnih znamk in zaposluje več kot 5370 ljudi.

Uvodoma je zbrane pozdravil Enzo Smrekar, glavni direktor Atlantic Droga Kolinska, podpredsednik Atlantic Grupe za Delikatesne namaze, Donat in Internacionalizacijo. Poudaril je, da so v podjetju zavezani kakovosti in da je pomemben del kulture njihovega podjetja tudi družbena odgovornost. Ponosni so, da skrbijo za varstvo okolja in živijo trajnostne prakse.

Mladi liderji in liderke so delo, procese in blagovne znamke podjetja Atlantic Droga Kolinska spoznavali v štirih skupinah:

  1. Argeta: prva postaja je bila namenjena spoznavanju znamke Argeta. Youngi so najprej ‘tekmovali’ v zabavnem kvizu in tako odkrili številne zanimivosti o znamki. Na primer, ali ste vedeli, da se vsako sekundo na svetu odpre kar 7 dozic Argete in da na leto proizvedejo več kot 200.000.000 kosov? Po poučnem delu ‘delavnice’ pa je sledil še okusen del. Zaposleni v podjetju so pripravili degustacijo najnovejših okusov Argete, Youngi pa so izpolnili degustacijski vprašalnik in ocenili, kateri okus jim je bil najbolj všeč.
  2. Barcaffe: na drugi postaji je zadišalo po kavi. Barcaffejeva barmanka Renata Kočevar je prikazala pot kave od narave do skodelice in predstavila znamko Barcaffe, nato pa je seveda še pokazala pravilen postopek priprave kave. Zagrizeni kavoljubci so zavzeto poslušali njene nasvete in opazovali, kako narediti najboljšo kavo.
  3. Donat: Youngi so na tretji postaji spoznali, kako poteka okušanje v fokusnih skupinah ob ustvarjanju novih okusov pijač. Preizkusili so 4 vzorce in izpolnili poseben vprašalnik, kjer so podali svoje preference. Tako so dobili dober vpogled v proces testiranja okusov, vonjev in barv novih pijač.
  4. ‘People & Culture’: podjetju Atlantic Droga Kolinska je najpomembnejša skrb za njihove zaposlene, za kar skrbijo v P&C oddelku. Sodelavki iz oddelka sta mladim liderjem in liderkam predstavila njihove aktivnosti, ki so usmerjene v dobro počutje in zadovoljstvo zaposlenih v podjetju.

Podjetju Atlantic Droga Kolinska je iskreno zahvaljujemo, da so nam pripravili izjemno zanimiv in poučen ogled njihovega podjetja.