en English

Zdravo slovensko gospodarstvo želi poskrbeti za šibke skupine v naši družbi

»Ni nam vseeno v kakšni družbi živimo, zato verjamemo, da lahko vsak posameznik kakor tudi podjetje sledi vzgledu družbeno odgovornih podjetij, ki vidijo pot do tistih, ki potrebujejo našo in vašo pomoč, spodbudo in toplo besedo.«
AmCham Slovenija

Zato se iskreno zahvaljujemo vsem podjetjem in posameznikov, ki ste se udeležili akcije AmCham teden korporativnega prostovoljstva – Vračamo družbi. V tem tednu je 31 podjetij – 485 prostovoljcev delalo 3.180 prostovoljskih ur. Pomagali ste na 35 lokacijah.

Zahvaljujemo se vsem 31 slovenskim in mednarodnim podjetjem, ki so se odzvali naši pobudi in ta teden sodelujejo v projektu Vračamo družbi – AmCham teden korporativnega prostovoljstva: Atlantic Grupa, Borzen, organizator trga z električno energijo, d.o.o., Cisco Systems, Podružnica Ljubljana, Competo d.o.o., Danfoss Trata d.o.o., ELI LILLY farmacevtska družba; d.o.o., Emma d.o.o., Energetika.NET d.o.o., Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o., GBD Gorenjska borznoposredniška družba d.d., IBM Slovenija d.o.o., Johnson & Johnson/ Janssen; d.o.o., Knauf Insulation d.o.o., KPMG Slovenija d.o.o., Microsoft d.o.o. Ljubljana, Optilab d.o.o., Petrol d.d., Philip Morris d.o.o. Ljubljana, Republis d.o.o., S&T Slovenija d.d., SAP d.o.o. Slovenija, Simobil d.d., Studio Moderna d.o.o., TSmedia d.o.o., U.S. Embassy Ljubljana, UniCredit Banka Slovenija d.d., Volenik d.o.o. / Franšiza McDonald’s, Zavarovalnica Triglav d.d., Zavod Ypsilon, Žurnal media d.o.o.

Posebno se zahvaljujemo našemu partnerju in glavnemu organizatorju projekta Vračamo družbi Slovenski filantropiji, saj prav oni zaznajo kje v naši družbi so največje potrebe po pomoči in so s svojo dejavnostjo most med šibkimi skupinami družbe in zdravim slovenskim gospodarstvom. Hvala tudi Ameriškemu veleposlaništvu v Sloveniji, ki so se dejavno vključili in organizirali dan diplomatskega prostovoljstva. Posebna hvala vsem medijskim pokroviteljem: Eclipse, Europlakat, Radio1, TSmedia, Žurnal, Art Kontakt in pokroviteljema Zavarovalnici Triglav in Sap Slovenija, ki finančno podprla in omogočila izvedbo akcije.

AmCham teden korporativnega prostovoljstva se je zaključil z odliko, vendar bomo še naprej vračali družbi – skupaj s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem, ki je častni pokrovitelj akcije Vračamo družbi in se bo prav tako aktivno udeležil ene izmed prostovoljskih akcij v okviru projekta dne 19. oktobra 2013 v Domu upokojencev Rakičan pri Murski Soboti skupaj z Nj.Eksc. Josephom A. Mussomelijem, s celotno ekipo AmCham in s člani Sveta guvernerjev AmCham.

Projekt Vračamo družbi je zrasel iz primera dobre prakse podjetja Microsoft na globalnem nivoju

Projekt Vračamo družbi je nastal kot inciativa AmCham Komisije za družbeno odgovornost, na strani AmCham ga je vodila in soustvarjala Nina Irt, vodja komuniciranja in PR pri AmCham Slovenija. Ideja pa je bila izoblikovana na primeru dobre prakse podjetja Microsoft na globalnem nivoju, kjer namenijo korporativnemu prostovoljstvu veliko pozornost. Primer je na srečanju komisije predstavila Katra Šemrov. In tako je nastal projekt Vračamo družbi, za katerega verjamemo, da se bo razvijal in rasel naprej vsako leto. Z vami. Hvala, ker vam ni vseeno.