en English

Po poteh živalskega vrta se je vil otroški smeh, zaradi poskočnega poskakovanja otrok pa so celo živali radovedno pogledovale, kdo so ti sprehajalci.

“Naj zapišem, da je sama akcija izpadla še veliko bolje, kot bi si sploh lahko želela. Neskončno zadovoljni so bili tako otroci, kot njihovi mentorji ter tudi naši zaposleni. Prepričana sem, da bomo z dobrodelnostjo v našem podjetju nadaljevali, še posebej po takšni akciji, kot je bila petkova.Še enkrat hvala.!”Jerneja Končan Babič, Sodelavka v marketingu, TSMedia, d.o.o.

44 otrok in njihovi spremljevalci iz zavoda Janeza Levca se je odpravilo po vijugastih poteh živalskega vrta. Vsaka postojanka, vsaka žival je v njih vzbudila zanimanje, poskočnejši korak, tudi začudenje. Ena od deklic je ob videnju krave, ki je bila resnično obilna, celo dejala, da je videti kot bi bila z Marsa. Poseben ples, kot da je nalašč za njih, so jim pripravili morski levi, zebre so si z začudenjem prihajale do ograje ogledovat, kdo je ta razposajena skupina otrok, pokazala sta se tudi geparda, brat in sestra Sven in Svea. Njuna prisotnost je vzbudila zanimanje tako mlajših kot tudi starejših; ko sta se pokazala, je pred steklom nastala gneča, ki je ob vsakem njunem gibu zavzdihnila. “Je to mrtva ptica na tleh?” je vprašal eden od fantov, v njegovem glasu pa je bilo začutiti zgražanje. “Misliš, da je testenine?” mu je v šali odgovorila učiteljica.

Otroci zavoda Janeza Levca so se po živalskem vrtu sprehodili v družbi več kot 40 sodelavcev TSmedia. Medtem ko so oni raziskovali živalski vrt tudi s tekom, smo mi malce v ozadju upehani občudujoče zrli vanje, od kod jim energija. Sodelavci TSmedia smo se odzvali povabilu Ameriške gospodarske zbornice in Slovenske filantropije in tako prispevali “svoj kamenček v mozaik korporativnega prostovoljstva, ki letos nosi ime Vračamo družbi. Korporativno prostovoljstvo ima v tujini že dolgo tradicijo. Temu želimo slediti tudi v naši družbi. Prav vsak posameznik lahko danes prispeva za dobrobit širše skupnosti. Zelo sem vesel, da se je današnje prostovoljne akcije udeležilo kar 40 naših sodelavcev,” je povedal direktor TSmedie, mag. Tomaž Pernovšek.

“Vse živali sem poznala”

12-letni Maks, ki si želi postati pek, je bil najbolj navdušen nad kameleoni in kačami, si je pa zelo želel tudi ponovnega stika s kakadujem. Ob zadnjem obisku živalskega vrta se mu je nastavil tako, da ga je lahko pobožal. Ko smo ga vprašali, katero žival bi najraje imel doma, je kot iz topa odvrnil surikate. A ne zaradi slavne risanke, pravi. Zato, ker si jih tisti dan ni uspel ogledati.

Tudi osemletna Lea je vrata živalskega vrta zapustila nasmejana. V razposajeni druščini sošolcev je uživala že od vožnje izpred zavoda, med vožnjo do živalskega vrta pa so se zabavali ob kvizu o živalih. “Vse živali sem poznala,” se je pohvalila Lea, učiteljica pa je pripomnila, da so se o prebivalcih živalskega vrta posebej podučili. Morski levi in njihov podvodni ples se ji je najbolj vtisnil v spomin, njena udomačena mačka Riki pa bo, če se ji bo želja uresničila, dobila prijatelja. Lei je namreč izredno všeč tiger, ki ima “velike šapke”.

Otroci so naše bogastvo in pravi junaki

Otroci, ki so se podali v živalski vrt, so imeli, kot se je izrazil Maks, carski dan. “Ko se je po končani akciji avtobus z otroki odpeljal nazaj proti zavodu, smo bili vsi sodelujoči poplačani z nadvse prijetnim občutkom, da smo storili nekaj dobrega,” je povedal mag. Tomaž Pernovšek. “Tudi v prihodnje bomo v naši družbi nadaljevali prostovoljno delo. Upam, da bomo s svojimi dejanji spodbudili prostovoljstvo tudi v drugih slovenskih podjetjih, kar je tudi cilj tedna korporativnega prostovoljstva.” Reku, da so otroci naše največje bogastvo, pa bi lahko dodali še, da so pravi junaki, o katerih bomo v prihodnosti še veliko slišali.