en English
Zaposleni v družbi Borzen so v okviru Tedna korporativnega prostovoljstva opravili delo pleskanja zunanjih površin in barvanja igral na igrišču vrtca Ciciban- enota Mehurčki.

Ravnateljica vrtca ga. Marija Kermavnar je bila navdušena:

“1. oktober je bil v Vrtcu Ciciban v enoti Mehurčki prav poseben, saj smo imeli odlično prostovoljno akcijo Borzen d.o.o. Ob 8.30 se je skupina 13 pozitivnih, vedrih uslužbencev omenjene družbe zbralo pred vrtcem. Ob tej uri še ni posijalo sonce, vendar so nam ga« Borzenci« prinesli svojim optimizmom in srčnostjo. Predvsem pa so dokazali, da moralno etične vrednote, ki so pri veliki večini povsem na dnu, pri njih še kako žive. Vtisi so bili nad pričakovanji, prav vsi so se vklopili v delo, kot, da so že naši dolgoletni sodelavci, igrišče je oživelo, igrala so dobivala sveže barve, zunanji oplesk, ki ga je najedel zob časa in je pogosto tarča nepridipravov je dobil lepo, svežo sončno podobo, prav tako, kot so bili naši prostovoljci. In tako je trajalo celo dopoldne, ob 12.30 pa ponovno presenečenje še dodatna ekipa, ki je dopoldne imela obveznosti v svoji organizacije se je pridružila in z veseljem, spretnostjo in dobro voljo nadaljevala delo.

Kot ravnateljici Vrtca se mi zdi akcije te vrste izjemne še posebej v teh »nespodbudnih časih« in ste svetel vzgled vsem, predvsem pa otrokom. Kajti v zgodnjem otrokovem obdobju in to je ko so v vrtcu, so otroci posebno dojemljivi za razvoj razuma, empatije, sprejemanje vrednot, ki pogosto ostanejo vse življenje. In ekipa Borzena jim je bila vzor, in povedali bodo: »v našem vrtcu so gospe in gospodje cel dan pomagali« in to je tisto, kar dela ljudi za ljudi. Res sem vesela in ponosna, da sem del tega projekta in da obstajajo podobni projekti. Prinesli ste nasmeh, ga podelili in mi ga bomo skrbno negovali. Osebno menim, da je takšnih projektov premalo, predvsem pa bi želela, da vsi, ki vstopajo v takšne projekte vstopajo s srcem in ne zato, ker bi »morali« to storiti. In Borzen d.o.o je to opravil z velikim srcem.”

Mag. Karlo Peršolja, direktor družbe Borzen d.o.o.: “Iskreno verjamem, da je svet lahko srečnejši, če združimo moči in si med seboj pomagamo. Ekipa Borzena je tako z veseljem pristopila k akciji Vračamo družbi, saj smo želeli prispevati svoj kamenček v mozaiku in pustiti pozitiven trajnostni pečat. Skupaj s sodelavci smo zavihali rokave in otrokom v bližnjem vrtcu Ciciban prepleskali fasado in uredili igrala. Navdušeni nad rezultati skupnega dobrega dela, se že veselimo prihodnjega leta. Hvala mojim prizadevnim sodelavcem in organizatorjem.”