en English
V podjetju Emma d.o.o. so se odločili, da bodo svoje znanje delili z upokojenci, člani Šole zdravja v Kranju. Izvedli so delavnico računalniškega opismenjevanja v Mestni knjižnici Kranj, v tednu od 30.9. do 4.10. 2013.

Medgeneracijsko sodelovanje je potekalo odlično. Najbolj je prostovoljce navdušila zagrizenost in vedoželjnost udeležencev po pridobivanju novih znanj in informacij. Zaposleni v Emmi so želeli z akcijo pokazati, da lahko vsak pripomore k aktivnemu vključevanju ljudi v sodobno družbo, ne glede na njihovo starost. Naučiti jih osnov računalništva in brskanja po spletu je tukaj ključnega pomena.

Ali, kot pravi direktorica podjetja Tatjana Potokar: “Podjetje EMMA je družbeno odgovorno podjetje, katerega vrednote so tudi skrb do lokalnega in naravnega okolja. Skozi celo leto se vključujemo in sodelujemo pri raznih dobrodelnih projektih, zato smo se z veseljem vključili v projekt Vračamo družbi. Odziv udeležencev je bil odličen, in ko vidiš njihovo veselje na obrazih, veš da je bila odločitev še kako pravilna.”

Izjave udeležencev:

“Računalnik je ena “čudna” stvar, pred katero me je vedno znova malo strah. Tudi, ko se prepričujem, da ni nobena hudoba, me vedno znova preseneti. Že vem, da sem sama kriva, zaradi svoje neučakanosti. Bom citirala meni zelo ljub citat iz bosanskega filma “Se spominjaš Dolly Bell” (verjetno ste premladi, da bi ga poznali): “Svakog dana u svakom pogledu postajem sve bolji”.” Jana Umnik Lesnik

“Zame je vse to novo. V glavnem spremljam, kaj lahko naredim. Morala se bom veliko učiti s svojimi vnuki, ki v glavnem igrajo igrice.” Dragica Kropivnik

“Sem vesela, da se trudite z menoj in ne obupate. Drugič bo že boljše.” Cirila Gasperlin

“Zelo sem zadovoljna s predavatelji, ki se trudijo z mojim bolj počasnim napredovanjem.” Olga Avguštin