Pod okriljem nacionalne platforme Partnerstvo za spremembe in AmCham Slovenija je februarja 2019 nastala iniciativa “Učitelj sem! Učiteljica sem!”, ki širi dobre prakse učiteljev in učiteljic v slovenskih šolah. Cilj iniciative je dati glas učiteljem in učiteljicam, ki svoje delo čutijo kot poslanstvo, ki z izjemno predanostjo iščejo najboljše v učencih in ki so lahko vzor bodočim generacijam učiteljev in učiteljic. Verjamemo, da je v odličnih ljudeh ključ, da se lahko začnejo dogajati majhne in velike spremembe.

V okviru iniciative pa izbiramo tudi UČITELJA LETA – UČITELJICO LETA 2023! Na razpis se lahko prijavijo vsi učitelji in učiteljice, ki sodelujejo v iniciativi “Učitelj sem! Učiteljica sem!”, poučujejo na osnovni ali srednji šoli ter izpolnijo prijavnico.

Rok za prijave je 14. 3. 2023.

Vse prispele prijavnice bo ocenila strokovna komisija, ki jo sestavljajo predstavniki gospodarstva, šolstva, medijev in znanosti, v začetku meseca aprila pa bomo objavili pet superfinalistov, ki se bodo potegovali za naslov UČITELJ LETA – UČITELJICA LETA 2023 in ga/jo razglasili v mesecu maju.

Poleg naslova UČITELJ LETA – UČITELJICA LETA 2023 za nagrado podarjamo tudi mednarodno izmenjavo ali udeležbo na AmCham Poslovno-razvojni delegaciji v ZDA.